Днес температурите ще се повишат до около 20 °С » Съвети в земеделието

юли 31, 2021

Днес температурите ще се повишат до около 20 °С

Акценти

  • В началото на следващата седмица валежите ще обхванат и западната част на страната

В петък се очакват по-интензивни валежи в Югоизточна България.

След дъждовните и студени дни днес се очаква разкъсване на облачността над западната част на страната. Там ще преобладава слънчево време. Значителна ще остане облачността над Източна България, където на отделни места са възможни слаби превалявания.

До края на деня се очаква утихване на вятъра в много райони. Максималните температури ще се движат в интервала от 16-21°С. Малко над средното за месеца ще се задържи атмосферното налягане.

Облачността ще се задържи значителна по Черноморието. Очакват се дори валежи на места. Там вятърът ще бъде умерен от северозапад, но постепенно ще отслабва. Максималните температури ще се движат в интервала от 15-17°С.

Валежи от сняг се очакват предимно в Стара планина, където и облачността ще бъде значителна. Там ще духа силен северозападен вятър, които ще отслабва до умерен.

На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 7°С, а на 2000 метра – около 0°.

Променливо ще остане времето през следващите дни. Очакват се по-силен вятър и интензивни валежи в петък. Те ще са предимно в Югоизточна България, а през следващата седмица ще обхванат и западната част на страната.

 

Сродни публикации