Димитър Греков: Въпрос на политическо решение е дали ще се смени Директорът на ДФЗ » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Димитър Греков: Въпрос на политическо решение е дали ще се смени Директорът на ДФЗ

Въпрос на политическо решение е дали и кога ще бъде сменен шефът на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов. Това коментира пред Дарик новият министър на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Той е поискал проверка на дипломите и назначенията на всички служители в структурите на министерството.
Промяната в ръководството на ключовата Разплащателна агенция е въпрос на политическо решение. Политическото решение ще определи и заместник-министрите в аграрното ведомство, обясни земеделският министър проф. Димитър Греков. Той не потвърди, но и не отрече дали спряганите имена на бъдещите му заместници са именно депутатът от БСП Явор Гечев, както и известни имена от структурите на ДПС.
„Няма да коментирам за имена. Само бих искал да заявя, че ще работя с всеки, който дойде и желае да работи за българското земеделие, и то честно и почтено. Ще оценя неговия опит като специалист, опит като възможност да работи в екип, като при възмогне личните си качества, политическите предимства, които му се дават“, коментира той. Досега в земеделското министерство имаше трима зам.-министри, като Греков ще поиска да има още един заместник с аргумента, че животновъдството е важно и е изоставено в министерството. Той ще поиска промяна в устройствения правилник на министерството. Греков каза още, че единият от заместник-министрите ще е с ресор евросредства.
За да се изчисти името на министерството на земеделие и храните и Разплащателната агенция, новият министър е разпоредил пълна проверка на дипломите на служителите в структурата. „Поисках пълна справка за хората по тяхната квалификационна характеристика, по техния опит, тяхната последно направена атестация и начина, по който са влезли в министерството. По такъв начин ще процедирам в областните дирекции и фонд „Земеделие“, защото действително има хора, които са влезли, меко казано, по странен начин“, каза той.

 

За автора

Сродни публикации