Дигитално земеделие на „Агра”, гъба срещу рак на „Фудтех“, инсталация за вино и бира на „Винария” в Пловдив » Съвети в земеделието

юни 21, 2024

Дигитално земеделие на „Агра”, гъба срещу рак на „Фудтех“, инсталация за вино и бира на „Винария” в Пловдив

Акценти

  • Повече иновации за дигитално земеделие има сред общо 68-те новости, които ще покаже мегафорумът за агробизнес, вино, храни и оборудване от 20 до 24 февруари

На изложението ще бъде представен биоскенерът на бъдещето, който беше сред финалистите в престижния международен конкурс Bio-IT World в САЩ

Системи за дигитално земеделие ще демонстрира Международната селскостопанска изложба „Агра 2019” от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив. Тя е част от мегафорума за агробизнес, вино, храни  и оборудване заедно с изложбите  „Винария” и  „Фудтех”.

На него ще бъдат представени 15 световни новости. Една от тях е биоскенерът на бъдещето – пътна карта, която проследява дали земеделски, хранителни или фармацевтични продукти са създадени според изискванията на биопроизводството, за да бъде елиминирани фалшификатите. Тя беше сред финалистите в престижния международен конкурс Bio-IT World в САЩ.

Онлайн платформа за търговия със зърно, новост в Европа, показва наша компания. Електронният пазар намалява разходите и пести време.

Световна иновация е оборудването за акустичното замразяване, запазващо напълно качествата на суровините и храните. От същия ранг са продуктите на Института по криобиология и хранителни технологии: синьо вино, диетичен шоколад и сладкиш линцер с екстракт от водораслото спирулина, притежаващо антиоксидантни и билогично активни свойства.

Безброй деликатеси ще бъдат презентирани на изложбата „Фудтех“

Пълна гама продукти от сибирска чага – чай, течен и сух екстракт, които са новост в европейски мащаб, ще покаже изложението на хранителната индустрия „Фудтех”. Гъбата „Чага“ е одобрена в Русия като препарат срещу рак, помага  при гастрит, язва и колит. Научни изследвания подкрепят тезата за лечебните свойства на гъбата, която в Япония наричат „диаманта на гората“.

Деликатеси без аналог в света презентира българска марка. Колекцията е съставена от краве, овче и козе сирене с трюфели или с манатарки. Уникален е и най-новият продукт в нея – кози суджук с три вида трюфели.

Какви са иновациите, които ще видите на изложбата за лозарство и винарство „Винария“?

Сред иновациите на изложбата за лозарство и винарство „Винария” е последно поколение оборудване. За първи път се представят комбинирана наливна инсталация за вино и бира, кегове за вино за еднократна употреба, бутилиране на вино в алуминиеви кен опаковки.

Общо 68 новости ще бъдат демонстрирани на „Агра”, „Винария” и „Фудтех”. Специалистите ще видят модерните тенденции и разработки. Посетителите ще се наслаждават на вкусната палитра в Града на виното и деликатесите, където е разположена и изложбата „Вкусове от Италия“. Повече от 30 събития включва съпътстващата програма. Изложенията  ще  бъдат отворени от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 14 часа.

Билетът струва 7 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 4 лева. Заедно с билета посетителите получават анкетна карта, с която могат да участват в проучване и да спечелят една от наградите: бензинова косачка, водоструйка  и електрическа фреза.

 

Сродни публикации