Деца от Банкя бяха "лесовъди за ден" » Съвети в земеделието

май 29, 2024

Деца от Банкя бяха „лесовъди за ден“

Акценти

  • XIV конгрес по Горска педагогика ще се проведе в Рига, Латвия от 1 до 4 юли

Деца от 25-та детска градина “Изворче“ на гр. Банкя взеха участие в лесовъдските игри, които организираха за тях експерти от Изпълнителна агенция по горите.

Събитието е част от лятната кампания „Лесовъд за един ден“ на Агенцията. Тази нова дейност на лесовъдската колегия се развива у нас през последните четири години. Заради опита, които натрупаха българските лесовъди – горски педагози им беше отправена покана за участие в XIV конгрес по Горска педагогика. Тя ще се проведе в Рига, Латвия от 1 до 4 юли.

Ръководители на българската група са професор Иван Палигоров, председател на Съюза на лесовъдите в България и д-р инж. Анна Петракиева. Заедно с тях във форума ще участват Татяна Димитрова от СИДП, Севдалина Димитрова и Вера Станишева от ЮЗДП, Андреана Трифонова от ЮЦДП и зам. директорът на ДЛС-Воден-Ири Хисар Калина Гълъбова.

Предвидено е през първия ден ще се проведе заседание. На него ще се представят постиженията в областта на Горската педагогика на европейско ниво през изтеклата година. За следващите два дни са организирани работни семинари. В тях участниците ще имат възможност да обогатят своя опит, да споделят идеи и добри практики за работа с деца. Те ще могат да представят разработени от тях образователни и информационни материали.

Над 150 горски педагози работят в момента в страната ни. До момента те са провели занятия с повече от 10 000 деца.

 

За автора

Сродни публикации