Гръмотевични бури и градушки се очакват и днес » Съвети в земеделието

август 01, 2021

Гръмотевични бури и градушки се очакват и днес

Акценти

  • Очакваните и падналите валежи създават опасност от поройни наводнения днес и утре

Предупреждения за по-сериозни валежи има за Централна и Източна България.

За днес е обявена опасност от градушки. Очаква се до обяд облачността в цялата страна да се разкъса почти до слънчево. Заоблачаване през следобедните часове може да причини превалявани на отделни места.

Опасността за гръмотевични бури и днес остава по-сериозна за Централна и Източна България. Там е възможно да паднат и градушки.

Максималните температури през деня ще бъдат в интервала от 18 до 23 градуса. По-хладно ще остане времето в Северозападна България.

Очакваните и падналите валежи създават опасност от поройни наводнения днес и утре. Те са възможни по теченията на реките Царцар, Сенкьовица, Ружичка и Хърсовска, както и по водосбора на река Камчия.

Разкъсана ще остане облачността над Черноморието. В следобедните часове тя ще се увеличи до значителна.

В по-късните часове на деня и през нощта се очакват краткотрайни валежи. На някои места те ще са по-интензивни, придружени с гръмотевици.

Вятърът ще бъде до умерен от североизток. Температурите на въздуха ще са от 19 до 22 градуса. Морската вода ще остане 15-16 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

Предимно облачно и мъгливо ще бъде и днес времето в планините. Очакват се краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици около и след обяд. На височина над 2000 метра валежите ще са от сняг, а вятърът ще е до умерен, по билата и временно силен от югоизток. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 13 градуса, а над 2000 метра – около 6 градуса.

 

Сродни публикации