Градушка отнесе път в община Сатовча » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Градушка отнесе път в община Сатовча

Акценти

  • В асфалта има ями с дълбочина от метър, метър и половина

Унищожена е и земеделската продукция в много населени места.

Община Сатовча пострада сериозно от проливните дъждове и градушките, които паднаха в района. Те нанесоха щети не само по земеделските култури, но и по пътищата в общината. Разрушена е една от лентите по пътя за пет населени места. За ситуацията е сезирано областното поделение на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщи БНР.

В резултат от градушката е унищожена тютюнева реколта и селскостопанската продукция в много населени места. Най-пострадала е третокласната пътна мрежа в общината. По данни на кмета Арбен Мименов много участъци са били затворени. Свличане на земни маси върху асфалта са породили проблем с движението, закъсали са автомобили.

Спешно са сформирани екипи на общината, мобилизирана е и тежка техника за почистване и укрепване. Пътят, който е най-пострадал е останал напълно затворен през нощта. От него липсва повече от половината пътно платно. В асфалта има ями с дълбочина от метър, метър и половина. Липсващата отсечка свързва селата Боголин, Вълкосел, Годешево, Слащен, Туховища.

Не е обявено бедствено положение, но се очаква спешната намеса на АПИ.

Очаква се днес пристигнат инженери от АПИ и да съставят протоколи. След това трябва да се предприемат и необходимите мерки за отстраняване на щетите.

 

Сродни публикации