Горски служители от РДГ Берковица предотвратиха три случая на незаконна сеч за последните четири дни » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Горски служители от РДГ Берковица предотвратиха три случая на незаконна сеч за последните четири дни

Акценти

  • Само за две седмици в райони с концентрация на нарушения в горски територии са задържани осем коня с каруци, седем моторни превозни средства и над 20 куб.м. дървесина

Горски служители от РДГ Берковица предотвратиха три случая на незаконна сеч от началото на настоящата седмица.

Преи дни инспектори от Регионална дирекция по горите Берковица са предотвратили незаконна сеч в землището на с. Враняк, общ. Бяла Слатина.

При рутинен обход на района, който е с повишена концентрация на нарушения в горски територии, проверяващите доловили шум от моторен трион и по-късно установили две лица, извършващи незаконна сеч. За нарушението са съставени 2 акта. Автомобилът и моторният трион са задържани.

На 20.11.2019 г. нарушители са заловени при акция на същия екип на РДГ. Бракониерите са  транспортирали незаконна дървесина с конски каруци в землището на с. Габъре, общ. Бяла Слатина. Съставени са 2 акта. Задържани са дървесината, два коня и две каруци.

На 18.11.2019 г. към 17.30 ч. в землището на с. Войници общ. Монтана екипи на РДГ Берковица съвместно с РУ Монтана установяват нарушител транспортиращ незаконна дървесина с конска каруца.

Само за последните две седмици в райони с концентрация на нарушения в горски територии са задържани осем коня с каруци, седем моторни превозни средства и над 20 куб.м. дървесина.

 

За автора

Сродни публикации