Горски служители заловиха двама системни нарушители с незаконни дърва за огрев » Съвети в земеделието

септември 22, 2023

Горски служители заловиха двама системни нарушители с незаконни дърва за огрев

Акценти

  • За последните 10 дни инспекторите задържат автомобил на една и съща група

 РДГ – Берковица са съставили 6 акта, задържали са 40 кубика дърва за огрев, над 2 куб. м строителна дървесина и един автомобил през последните пет дни.

На 9 март екип от горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица е задържал лек автомобил с незаконно добита дървесина в района на с. Главаци, общ. Криводол. Нарушителите са част от организирана група, която системно извършва незаконни дейности в горските територии. За последните 10 дни това е втори задържан автомобил на тази група.

Екипи горски инспектори от РДГ, съвместно с органите на МВР през изминалите дни извършиха специализирана акция за противодействие на битовата престъпност на територията на обл. Монтана. При проверките са установени 4,50 пространствени куб. м. дърва за огрев немаркирани и непридружени с превозни билети. Нарушенията са констатирани  в частни домове. Съставени са четири акта.

Служителите на РДГ – Берковица са задържали на 5 март незаконно добита дървесина в размер на 34 пространствени куб.м. дърва за огрев и 2,3 куб .м. строителна дървесина в дворно място в чипловското село Горна Лука. На нарушителя е съставен акт. Дървесината е задържана.

 

За автора

Сродни публикации