Горските стражари засилиха контрола през последните седмици на април » Съвети в земеделието

септември 25, 2022

Горските стражари засилиха контрола през последните седмици на април

Акценти

  • В обхвата на Държавното горско стопанство „Цонево” са съставени други 5 акта

452 проверки са извършени само за седмица в стопанства към Североизточно държавно предприятие.

Със затоплянето на времето се засилиха и проверките на горските стражари във Варненска област. През изминалата седмица са съставени общо 16 акта при изпълнение на системния обход.

От тях за незаконна сеч на общо 8 кубика дърва за огрев са съставени 9 акта. Незаконният добив на дървесина е реализиран на територията на Държавното ловно стопанство „Шерба”.

В резултата от засилени проверки в горите са конфискувани инструмент за дърводобив и каруца. В нея е открита дървесина без документи за законен произход.

В обхвата на Държавното горско стопанство „Цонево” са съставени други 5 акта. Там са задържани общо 15 кубични метра незаконно добити дърва за огрев.

При обход в ДГС „Суворово” и ДГС „Провадия“ са съставени по два констативни протокола. Горските стражари са заловили нарушител и от него са конфискувани 0,5 куб. м дърва за огрев.

Общо 452 проверки са извършени за периода 15-21 април 2019 г. Те са били проведени на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. От тях 210 са били в обекти за добив на дървесина, 175 – на превозни средства, а 67 – на физически лица. Сред тях любителите на риболова са били 4 души.

Нарушения са разкрити не само във Варненска област, но и в горските стопанства в Омуртаг, Търговище и Шумен. Съставени са общо 23 акта. В последните дни на разглеждания период са отчетени по два акта. В ДЛС „Тервел” е съставен един по време на извършените проверки.

 

Сродни публикации