В Кюстендил ще се проведе първото заседание на Областния съвет по плодове и зеленчуци » Съвети в земеделието

април 24, 2024

В Кюстендил ще се проведе първото заседание на Областния съвет по плодове и зеленчуци

Акценти

  • Експерти от Областните дирекции "Земеделие" ще оказват съдействие за за текущи и предстоящи приеми по мерките от Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ 2014-2020 г.

Срещата ще се състои на 18 юли.

Това съобщиха от областната служба по земеделие, цитирано от БТА.

От тази седмица започва провеждането на заседания на Областните консултативни съвети по плодове и зеленчуци в цялата страна. От началото на юли се провеждат и заседания на Областните консултативни съвети по животновъдство.

Инициативата е на МЗХГ. Целта е да се осъществява оперативна връзка и по-добра комуникация между министерството и животновъдите, и производителите на плодове и зеленчуци по места. Всеки производител, който има интерес по предложените теми, може да вземе участие.

По време на срещата ще се състои дебат относно условията за допустимост по схемите за обвързано подпомагане за животни, плодове, зеленчуци и зеленчуци – оранжерийно производство.

Ще се популяризират добрите практики и възможностите за развитие. Експерти от Областните дирекции „Земеделие“ ще оказват съдействие при кандидатстването по различни схеми за държавни помощи, както и за текущи и предстоящи приеми по мерките от Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ 2014-2020 г.

 

За автора

Сродни публикации