В колбас откриха АЧС » Съвети в земеделието

юни 20, 2024

В колбас откриха АЧС

Акценти

  • Китайската наденица, в която беше открита заразата е била внесена в Тайван от турист

Заразена с вируса е китайска наденица, произведена от WH Group

По информация на тайванския заместник-министър на земеделието в местен продукт с китайски произход е открит вирус на болестта Африканска чума по свинете. Наденицата е произведена от WH Group. В резултат на откритата зараза цялата продукция както и производствените мощности на компанията подлежи на проверка. Това съобщават от ИА Казахстан – Зерно.

Вирусът на АЧС се разпространява стремглаво в Китай. По тази причина Тайван засили проверките на вносното свинско месо и продуктите от него.

Китайската наденица, в която беше открита заразата е била внесена в Тайван от турист. WH Group е най-големият производител на свинско месо в света. Корпорацията притежава фирмата Smithfield Foods, която е американски месопреработвател. WH Group е свързана още и с полската група Animex, която пък е най-големият полски производител на свинско.

По-рано тази година вирусът на АЧС е бил открит в кланица, която е собственост на китайската компания. Тя се намира в село Джънджоу, провинция Хънан. Там щетите нанесени от заразата са били в размер на 85 хил.евро.

 

Сродни публикации