Вълшебните свойства на "медената ябълка" » Съвети в земеделието

януари 22, 2020

Вълшебните свойства на „медената ябълка“

В миналото са наричали дюлята „медена ябълка“.

Това наименование произлиза от гръцкото melimelon, тъй като плодът е бил използван с мед за направата на вкусен конфитюр.

Предците ни са считали дюлята за символ на плодородие, щастие, любов и красота, разказват от канала „Баба знае“ на Vbox7.

Днес този плод има редица приложения, които оказват положително влияние върху нашето здраве.

Дюлите са сред плодовете с най-много пектин, който отговаря за намаляването на „лошия“ холестерол.

А комбинацията на пектин и танин (който също се съдържа в дюлята) поддържа здравето на лигавицата на храносмилателния тракт.

Освен това дюлята намалява вероятността от рак, понижава кръвното налягане, използва се при възпаления в устната кухина.

Плодът има високо съдържание на витамин С, който бори настинки и грип.

 

 

За автора

Сродни публикации