Вълшебната смес, с която ще останете млади и красиви завинаги » Съвети в земеделието

юни 21, 2024

Вълшебната смес, с която ще останете млади и красиви завинаги

Рецептата за добро здраве е известна отдавна.

Това е смес от натурален мед и розова хималайска сол, която се поставя под езика всяка вечер преди лягане.

Хималайската сол е кристална естествена и най-чистата сол на Земята. Тя е богатство от минерали и енергия. Съществува отпреди повече 250 милиона години в подножието на Хималаите и съдържа 84 вида минерали и елементи, които са в същото съотношение с елементите, съдържащи се в човешкото тяло.

Тази сол е много специална, помага на тялото да се алкализира и успешно да се бори с различни заболявания.

Хималайската сол помага за регулирането на серотонина, който и много важен в борбата с депресията. Серотонинът е невротрансмитер – химически агент, който регулира мускулните контракции, регулира апетита и болката, телесната температура, кръвното налягане и дишането.

Ако балансът на серотонина се наруши, това може да увеличи шансовете за възникване на депресия и други разстройства.

Наричан още хормон на съня, тъй като контролира биологичния часовник, сутрин възпроизводството на мелатонин намалява и ние се събуждаме. Мелатонинът защитава тялото от свободните радикали и забавя процеса на стареене.

Медът е източник на енергия и е единствената храна, която няма срок на годност. Ето защо смес от тези две супер съставки ще ви регенерира.

Рецепта за смес от мед и хималайска сол

Смесете 5 ч.л. мед с 1 ч.л. хималайска сол и поставете сместа в стъклено бурканче. Всяка вечер преди лягане слагайте малко от тази смес под езика си.

Ще се събудите отпочинали и пълни с енергия!

Източник: gotvach.bg

 

За автора

Сродни публикации