Всеки над 40 трябва да яде тези храни » Съвети в земеделието

юни 17, 2024

Всеки над 40 трябва да яде тези храни

Акценти

  • Бадемите свалят холестерола и помагат при диабет

След 40 всичко се променя.

Качеството на живот зависи не от възрастта, а от храненето и движението.

Навършите ли 40 трябва леко да коригират начина си на хранене – всъщност, към по-добро, за да са спокойни, че промените в тялото няма да се отразят.

Освен редовното движение, под формата на разходки, фитнес, каквото ви доставя уоволствие, е хубаво да изключите окончателно от менюто си полуготовите храни и газираното, да намалите алкохола до стилните чаша вино от време на време и да наблегнете на 7 храни, които ще ви помогнат да сте във форма.

Вижте ги:

Черешите помагат срещу подагра и артрит. Черешите съдържат антиоксиданти, които, освен за здравето, се грижат и за красотата ви. Закусвайте с тях сутрин, яжте ги вместо следобеден шоколад. Изобщо – злоупотребявайте с тях както намерите на добре.

Овесени ядки: Предимствата на овесените ядки са изключително големи. Освен, че се грижат за доброто здраве на стомаха ви, намалява холестерола. Нужни са ви някакви си 3 грама, които да добавите към киселото мляко, което също трябва редовно да приемате. Нека да са фино смлени, за да не затормозявате червата.

Пилешко месо: Ще кажем само едно – протеини. Нужни са ви, за да не напълнеете и за да не губите мускулна маса.

Пълномаслено мляко помага да намалите загубата на мускулна маса, което става факт след навършване на 50. В млякото се съдържа и така важния за костите калций.

Доматите съдържат ликопен, който се бори с образуването и разпространението на ракови клетки и предпазва артериите от атеросклероза. Ликопенът се усвоява по-добре, когато доматите са сготвени, така че доматените сосове трябва да станат вашата нова стихия.

Забравете за сьомгата, защото тя далеч не е единственият източник на омега-3 мастни киселини. Риба тон, сом, шаран, бяла риба също са варианти да си доставите така необходимите мононенаситени мастни киселини, които са полезни за сърцето и кръвното налягане.

Бадемите помагат срещу диабет. Намаляват и холестерола. Доказват го 22 възрастни доброволци, приемали по 60 гр бадеми всеки ден в продължение на 4 седмици. Лекарите отчели намаляване с 9% на нивото на кръвната захар и повишаване на добрия холестерол за сметка на лошия.

Източник: Prevention.com

 

За автора

Сродни публикации