Вкусната храна води туристите към нови дестинации за почивка » Съвети в земеделието

май 20, 2024

Вкусната храна води туристите към нови дестинации за почивка

Акценти

  • За много хора у нас тази тенденция на засилващия се кулинарен туризъм би могла да бъде шанс за популяризиране на родното производство

Все повече расте интересът на хората към чуждата кухня и домашно приготвените ястия

Според направени проучвания немалка част от туристите в световен мащаб избират дестинацията за следващата си почивка въз основа гастрономическото си любопитство. Хората са провокирани от желанието си да опитата чужди храни и напитки. Все повече различни блогове, телевизионни предавания, форуми и сайтове насочени към кулинарията и пътешествията будят любопитството на туристите по света. Виждайки, четейки за чуждите преживявания те тръгва с ясната идея какво искат да опитат, усетят и преживеят.

В България спокойно можем да се похвалим с добрата си кухня, качествените вина, истинските плодове и зеленчуци,  автентичните рецепти запазили се още от времето на нашите прабаби. Все повече расте броя на туристите желаещи да усетят вкуса на домашно приготвената храна, да опитата сами да сготвят рецептата за вече изпробвани блюда. За любителите на новите изживявания има вече създадено приложение EatWith, което помага на хората да се срещнат с местни. Да им гостуват, за да похапнат заедно и да усетят духа, автентичността на страната, в която са избрали да изкарат своята почивка.

За много хора у нас тази тенденция на засилващия се кулинарен туризъм би могла да бъде шанс за популяризиране на родното производство. Деликатеси и напитки каквито предлагаме в България не се срещат на други места по света. Може би е само въпрос на време родните производители да достигнат до още повече туристи и да задоволят гастрономическите им желания.

 

Сродни публикации