Валежи от дъжд ще има днес над половината от страната » Съвети в земеделието

април 23, 2024

Валежи от дъжд ще има днес над половината от страната

Акценти

  • Днес максималните температури ще са между 25 и 35 градуса

Очаква се захлаждане и понижение на температурите.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развиват днес над източната половина от страната, а по-късно през деня и в планинските райони от Западна България. Очакват се валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки и временно усилване на вятъра. По-хладен въздух ще проникне в страната със слаб до умерен вятър от северозапад. В Източна България той ще е ориентиран от североизток. Днес максималните температури ще са между 25 и 35 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Очаква се бавно понижение на атмосферното налягане, което ще достигне близко до средното за месеца.

Увеличение на облачността ще има над Черноморието. По-късно през деня валежите ще обхваната и южното крайбрежие. Вятърът ще бъде умерен от север-североизток. Температурите на въздуха ще са между 26 и 28 градуса, а тези на морската вода – 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Купесто-дъждовна облачност ще се развива след обяд и над Рило-Родопската област. Там ще има кратки превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е умерен, ориентиран от север-северозапад. На 1200 метра температура ще е около 22 градуса, а на 2000 метра – около 14 градуса.

 

Сродни публикации