Валежите днес ще са предимно в следобедните часове » Съвети в земеделието

август 04, 2021

Валежите днес ще са предимно в следобедните часове

Акценти

  • По Черноморието се очаква развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност в часовете след обяд

Възможни са градушки на някои места в страната.

За днес метеорологичните прогнози вещаят дъжд с гръмотевици. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Заедно с преваляванията са възможни и градушки на отделни места в страната. Вятърът ще бъде слаб до умерен, ориентиран от запад-северозапад, като се очаква неговото усилване. Максималните температури през деня ще са в интервала от 25° до 30°.

По-високо от средното за месеца ще бъде днес атмосферното налягане, то ще остане без промяна.

Днес по Черноморието времето ще бъде предимно слънчево. Очаква се развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност в часовете след обяд. На места са възможни краткотрайни превалявания от дъжд придружени с гръмотевици. Там ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще се задържат 22°-25°. Температурата на морската вода ще бъде в интервала от 16°-20°, а вълнението на морето ще е около 2 бала.

Разкъсана облачност се очаква преди обяд над планинските райони. Там в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има  краткотрайни превалявания от дъжд придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен и ориентиран от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще са около 19°, а на 2000 метра – около 11°.

 

Сродни публикации