Български продукти ще вземат участие на изложения в Париж и Берлин » Съвети в земеделието

май 26, 2024

Български продукти ще вземат участие на изложения в Париж и Берлин

Акценти

  • Страната ни ще участва за 31-ви път на изложението в Берлин

България ще участва с национален щанд на най-мащабното Международно изложение за селско стопанство и хранителна промишленост и градинарство „Зелена седмица Берлин 2020“.

То ще се проведе в периода от 17 до 26 януари 2020 г. в Берлин. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Страната ни ще участва за 31-ви път. Събитието предоставя възможност на българските изложители да покажат своите продукти и да популяризират родни храни и напитки пред германските потребители и пазар.

За първи път България ще участва с национален щанд на Международния салон на сиренето и млечните продукти. То ще бъде в рамките на Международното селскостопанско изложение „СИА 2020“. То ще се проведе от 23 до 26 февруари 2020 година в Париж.

Събитието предоставя на българските изложители възможността да промотират качествата на:

  • – бялото саламурено сирене;
  • – българското кисело мляко;
  • – млечните продукти.

Пред френските и чуждестранни потребители ще бъде популяризирана уникалната българска бактерия – Лактобацилус булгарикус.

Част от разходите по подготовката и участието на България в двете изложения се предвижда да бъдат осигурени по линия на Държавна помощ „Помощ за участие в изложения“. Чрез нея ще бъдат подпомогнати българските производители, които ще участват в изложенията и са заети с първично производство на земеделска продукция в сектор „Растениевъдство“ и „Животновъдство“ или извършват дейност в преработката на земеделски продукти.

 

За автора

Сродни публикации