Български продукти за 300 млн. щ.д. ще се продават на Азиатския пазар » Съвети в земеделието

май 18, 2022

Български продукти за 300 млн. щ.д. ще се продават на Азиатския пазар

Акценти

  • Повече от 15 български фирми изнасят продукция за Азиатския пазар

Все повече фирми проявяват интерес към осъществяване на партньорски взаимоотношения

Признание за качеството на родните ни продукти е и проявеният интерес от страна на южнокорейската търговска компания Encyiks&Human Group Co., Ltd. Тя подготвя износ на родните ни продукти за Азиатския пазар. Количеството, което предстои да бъде купено от потребителите там е на стойност 300 млн. щ.д.

Компанията Encyiks&Human Group Co., Ltd. е ексклузивен дистрибутор на български продукти в Азия. Тя предлага минерална вода, млечни продукти и пробиотици, органични продукти, кашкавал и сирене, лавандулово масло и продукти, базирани на розово масло от български компании. Преди месец беше подписан договор за бизнес сътрудничество между южнокорейската търговска компания и базирана в Шънчжън китайска търговска компания. Обект на договора са подготвяните за износ български продукти. Те ще са на стойност 300 млн. щ.д. и са предвидени потребителите в Китай и Република Корея.

Вече две години компанията работи с български производители. Повече от 15 на брой са партньорите й у нас. Продуктите им, които отиват за продан на Азиатския пазар, се приемат много добре. Качеството им е високо ценено. Целта на компанията е да помогне на страната ни да се утвърди като производител на здравословни и био храни. Все повече расте интересът на българските и азиатските фирми, които имат желание да осъществят партньорски взаимоотношения.

 

Сродни публикации