Български компании създават бизнес партньорства с Катар » Съвети в земеделието

май 30, 2024

Български компании създават бизнес партньорства с Катар

Акценти

  • Страната ни за втори път участва в Международната изложба за селско стопанство, технологии и ХВП „AgriteQ 2019“

Български хумус и млечни продукти ще се предлагат в търговската мрежа в Катар.

Тази година страната ни участва в Международната изложба за селско стопанство, технологии и ХВП „AgriteQ 2019“, в Доха, Катар. Тя беше открита на 19.03.2019 г. и ще продължи до 22 март 2019 г. Настоящото издание е седмо по ред, а негов организатор е Министерство на общините и околната среда на Държавата Катар. Самото изложение е част от Qatar National Vision 2030. Стремежите на Катар са до 2030 г. да се постигне устойчиво развитие и да се осигури и гарантира добър живот за нацията.

В изложбата са включени следите сектори:

  • EnviroteQ – това е специализирана платформа за управление и опазване на околната среда. Чрез нея се представят технологии за пречистването на водата, управлението на отпадъците и интелигентно земеделие.
  • FoodteQ – това е специализирана платформа за хранително-вкусовата промишленост. Тя подпомага представянето на хранителни продукти, машини за преработка и пакетиране на храни, технологии и други.
  • VeteQ – това е специализирана платформа за ветеринарни продукти, оборудване и услуги, свързани с животновъдството и други.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) за втори път организира българското участие в изложбата.

7 родни компании  представят продуктите си на „AgriteQ 2019“

Те са:„АГРОМИЛ БЪЛГАРИЯ“ АД, „АРОНИАДА – АГРО“ ЕООД, „ВЕРНАДА“ ЕООД, „ГБОО ИНТЕРНАТИОНАЛ“ ЕООД, ЕТ „РАЙС – ПЕНКА ВЛАХОВА“, „КУМИНЯНО ФРУТ“ ООД, „ПЪРВИ МАЙ“ АД. Всички те произвеждат различни продукти – хумус, сладка, млечни продукти и др.

Н.Пр. г-н Метин Казак, Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Държавата Катар и г-н Константин Ненков, Ръководител Служба по търговско-икономически въпроси (СТИВ) Катар посетиха българския щанд още в деня на откриването. Тогава беше отчетен и много силен интерес от страна на посетителите. Много дистрибутори се срещнаха с нашите представители, за да обсъдят възможностите за бъдещо партньорство.

Български хумус и млечни продукти ще внася в катар фирма „Вернада“ ЕООД и представляваната от нея “Моника 871” ЕООД.

Още срещи предстои да проведе „Куминяно фрут“ ООД, за да договори условия за износ с една от най- големите водещи вериги за хранителни продукти.

Сред родните компании „ГБОО интернатионал“ ЕООД вече може да се похвали с установени отношения с Карфур, която е водеща хранителна верига в Катар. Ще бъдат проведени и още срещи и с други вериги.

По време на изложението българските представители на бизнеса успяха организират и планират редица срещи с потенциални партньори.

 

Сродни публикации