Българските продукти стават все по-достъпни за потребителите от цял свят » Съвети в земеделието

юли 16, 2024

Българските продукти стават все по-достъпни за потребителите от цял свят

Акценти

  • Към момента се работи по проект за създаване на Дворец на чистата храна

В 190 страни ще се продават българско розово масло, млечни продукти, лимец и др. хранителни продукти

Българските хранителни продукти стават все по-достъпни, за все повече страни по света. Така организацията „Задруга за чиста храна“ вече ще може да задоволи нуждите на потребители в 190 държави. Хората ще могат да избират продукти от електронен каталог. Организацията от скоро е включена в него. В нея членуват 40 производители на суровини и търговци на здравословни продукти. Преди година те си поставиха отговорната цел да върнат здравето на хората.

Преди дни във Велико Търново беше проведена среща на между представители на обединението, търговци и производители.

Според Филип Хайвазиян, които е председател на организацията, родното производство може да привлече интереса на потребителите с различни и качествени продукти. В каталога може да бъдат включени всякакви продукти. Това обаче ще е безплатно за членовете на сдружението, които имат утвърдена търговска марка с решение на патентното ведомство.

Към момента се работи по проект за създаване на Дворец на чистата храна. Идеята е, той да служи като модел на работата на сдружението. Предвидено е да бъде показвано как се сее и обработва земята, откъде идват продуктите и как се приготвят. Посетителите от своя страна ще имат възможността да им се насладят и да ги опитат.

розово масло

За тази година са планирани различни мероприятия, които имат за цел да разширят и познанията на учениците. За тях са организирани кулинарни олимпиади, които ще бъдат проведени и с помощта на министерството на образованието. Очаква се общинският кръг да се състои през месец март, а след това и регионалния. Най-добрите ученици ще получат възможността да се състезават на национално ниво.

Ползата няма да е само за подрастващите. Предвидено е приготвените ястия да бъдат включени в благотворителна инициатива. Те ще се продават на търг, в подкрепа на различни каузи.

 

Сродни публикации