Представяме България като топ дестинация за ловен туризъм » Съвети в земеделието

юни 14, 2024

Представяме България като топ дестинация за ловен туризъм

Акценти

  • Изложението се провежда за 38-ми път, тази година в него участниците са над 800

Страната ни участва в най-голямото изложение за лов и риболов в Европа

Страната ни е участник в най-голямото европейско изложение за лов и риболов „Лов и куче” (”JAGD & HUND”). То се провежда в Дортмунд, Германия. Откриването на щанда беше направено от зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев. Той сподели, че България предлага възможностите за лов на благороден елен, дива свиня и др. видове едър дивеч. Страната ни е силен конкурент на европейско ниво. Трофейните експонати на щанда будят силен интерес сред посетителите.

Самото изложение се провежда за 38-ми път. Тази година в него участниците са над 800, а посетителите се очаква да бъдат повече от 80 000.

Основни организатори на българското участие са Югозападното държавно предприятие, заедно с Министерството на земеделието, храните и горите и Изпълнителната агенция по горите. Българският щанд е разположен на площ от 32 кв. метра, където са подредени капитални трофеи от благороден елен, елен лопатар, дива свиня, муфлон, сръндак и др. Те са отстреляни през последните няколко години.

За посетителите на родния щанд има различни ловни специалитети и традиционни български мезета от дивечово месо. Те са приготвени от майстор-готвача Ути Бъчваров.

Над 15 директори на ловни стопанства от всички държавни предприятия в страната участват  в изложението. Експертите на ЮЗДП представят условията за ловен и алтернативни форми на туризъм в петте стопанства с пакет от рекламни и информационни материали.

 

Сродни публикации