България стана официален партньор на най-голямото изложение по животновъдство в Европа » Съвети в земеделието

юни 20, 2024

България стана официален партньор на най-голямото изложение по животновъдство в Европа

България е първата държава от Европейския съюз, която ще бъде страна-партньор на най-голямото международно изложение по животновъдство на Стария континент – СОМЕ ДЕ ЛЕЛЕВАЖ. То ще се проведе в Клермон-Феран, Франция от 1 до 3 октомври 2014 г. Това стана ясно по време на стартирането на кампанията по представянето на събитието, която се състоя в посолството на Република България в Париж. Официални представители от българска страна бяха посланикът ни в Република Франция г-н Ангел Чолаков и д-р Златка Възелова – директор на дирекция „Животновъдство” в Министерството на земеделието и храните.

 

Високата чест да бъде партньор на изложението досега е получавала само една страна – Перу, а България е втората. В тазгодишното изложение СОМЕ ДЕ ЛЕЛЕВАЖ страната ни ще разполага със свой специален щанд, организиран под патронажа на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков и българския посланик във Франция. Това е изключително ценно, тъй като се очаква изложението да бъде посетено от над 82 000 души, ще бъдат представени над 2000 животни от различни породи от 1250 ферми.

 

По време на първото официално събитие по анонсирането на животновъдното изложение представителите на българското министерство на земеделието и храните изнесоха презентация за състоянието и перспективите за развитие на родното животновъдство. В  последвалата дискусия френската и българската страни се обединиха около становището, че съществува добър потенциал за двустранното сътрудничество в областта на животновъдство.

 

За автора

Сродни публикации