България и Тунис ще обменят знания и опит » Съвети в земеделието

май 30, 2024

България и Тунис ще обменят знания и опит

Акценти

  • Засилен е интересът от страна  на Тунис за възможностите за съвместно производство на семена и зърнени култури

Партньорството между двете държави ще окаже благоприятно влияние и върху земеделието ни

Ново сътрудничество се задава на хоризонта за българското земеделие. Това стана ясно след среща между министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът на външните работи на Тунис Кхемайес Джхинауи.

Очаква се при първа възможност да се свика смесена икономическа комисия. Тя ще има за цел да определи и даде насоки за развитието на съвместната дейност между двете държави. Ще се обсъдят и перспективите, които се разкриват пред земеделието. Родината ни е сред производителите, които се харесват както в ЕС, така и световен мащаб. Зърнените култури, зеленчуците ни, месото, киселото мляко, медът и розовият цвят са сред продуктите, с които страната ни е слави.

Като партньор в новоустановените взаимоотношения страната ни е готова да помогне на Тунис с подготвените си аграрни специалисти. Изключително важно за сътрудничеството ни е да се обменят опит и знания свързани с борбата с болестите по животните.

Засилен е интересът от страна  на Тунис за възможностите за съвместно производство на семена и зърнени култури. Земеделието като сектор е от изключителна важност за страната. Много и различни специалисти от България са помогнали в процеса на развитието му.

 

Сродни публикации