България и Ливан ще си помагат за засилване на инвестициите в земеделието » Съвети в земеделието

май 25, 2024

България и Ливан ще си помагат за засилване на инвестициите в земеделието

Акценти

  • В центъра на дискусиите бяха възможностите за развитие и задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Ливан

На съвместни мероприятия ще се промотират земеделски стоки.

По време на визитата си в Бейрут министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов успя да се срещне и с министър-председателя на Ливанската република Саад ад-Дин Рафик ал-Харири. Те обсъдиха вече проведените разговори с министрите на земеделието и на комуникациите. Такъв се състоя и с председателя на търговско – промишлената палата на Южен Ливан.

В центъра на дискусиите бяха възможностите за развитие и задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Ливан в областта на земеделието и храните. Акцентирано беше и върху начините за насърчаването на инвестициите. Предстои да се работи усилено за засилване на двустранната търговия със земеделски продукти и храни. Това може да се осъществи чрез провеждане на различни съвместни мероприятия за представяне и промотиране. Така ще се потърсят възможности и за стимулиране на инвестициите в селското стопанство.

 

Сродни публикации