Броени ще са слънчевите дни и през тази седмица » Съвети в земеделието

август 01, 2021

Броени ще са слънчевите дни и през тази седмица

Акценти

  • От сряда се очаква развитие на по-значителна купеста облачност и превалявания от дъжд с гръмотевици

Топло и с южен вятър ще се задържи времето днес почти над цялата страна.

И днес времето ад страната ще остане предимно слънчево. Очаква се в Западна България в следобедните часове да се развие купеста облачност. Тя може да причини валежи с гръмотевици на отделни места.

През деня ще духа умерен вятър, ориентиран от юг. Повишение ще има на максималните температури, които ще варират от 28° – 33°. Очаква се понижение на атмосферното налягане, което ще падне под средното за месеца.

Днес по Черноморието ще остане слънчево. Вятърът и там ще бъде умерен и от юг. Максималните температури на въздуха ще са около 22° до 25°. Температурата на мирската вода ще бъде от 16° до 18°, а вълнението на морето – 2-3 бала.

Слънчево ще се задържи времето и над планините. В часовете след обяд над масивите от Западна България се очаква развитието на купеста облачност. Там са възможни превалявания, придружени с гръмотевици. Вятърът в планините днес ще бъде силен, а по билата на моменти дори бурен, ориентиран от юг. Максималната температура на височина 1200 ще бъде около 22°, а на 2000 метра – около 14°.

От утре, сряда, се очаква развитие на по-значителна купеста облачност и превалявания от дъжд с гръмотевици.

В дните до края на седмицата ще настъпи захлаждане, което отново ще създаде условия за обилни валежи, бури и градушки в Западна и Централна България.

 

Сродни публикации