Остават броени дни до Националното изложение по животновъдство » Съвети в земеделието

октомври 03, 2023

Остават броени дни до Националното изложение по животновъдство

От 27 до 29.04.2018 г. в Сливен ще се проведе Националното изложение по животновъдство. Организатори на събитието са Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерство на земеделието, храните и горите.

Посетителите ще имат възможност да видят над 700 от най-добрите ни селектирани животни. Ще бъдат показани 400 животни от общо 39 породи овце и кози, над 120 говеда от млечни, месодайни и автохтонни породи, както и 20 бивола – порода „Българска мурра“.

16 коня от породите Чистокръвна арабска, Фризийска, Хафлингер, Български тежковозен кон, Източнобългарски кон, Норикер, Американски рисак, Български расист кон и Плевенски кон ще радват любителите на коне на изложението.

Предвидена е и демонстрационна програма с участващите животни от породите Българско овчарско куче и Българско лудогорско гонче.

В програмата на събитието са включени различни търгове на животни. Ще има обособени фермерски и книжен пазар, както и кът за деца.

Паралелно с изложението ще бъде проведена и Международна научно-приложна конференция на тема: „Животновъдство – традиции, биологично разнообразие и споделен опит“.

 

За автора

Сродни публикации