Бране и съхранение на дини » Съвети в земеделието

Бране и съхранение на дини

Акценти

  • При температура от 15,5 °C узрелите дини могат да бъдат съхранени за две седмици

Признаци и зрелост на дините

Прибирането на реколтата от дини се извършва през летните месеци. Плодовете се обират, когато достигнат своята пълна ботаническа зрелост. Тя може да се установи по различни начини. Някои външни признажи могат да подскажат подходящото време, но трябва да се има предвид, че те не са много точни и сигурни. При тях трябва да се следи кората на плодовете, която се покрива с тънък восъче налеп. На по-късен етап напълно узрелите плодове придобива  характерна лъскавина. За зрелост на плодовете подсказва и лекото хлътване на на връхната им част. При почукване с пръст пък трябв да се чуе тъп звук. Друг показател е изтъняването и обезцветяването на дръжката, а също и изсъхването на прицветника и мустачките.

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

Свързани новини