Благотворително бягане се организира в защита на животните в София » Съвети в земеделието

юли 26, 2021

Благотворително бягане се организира в защита на животните в София

Акценти

  • В сайта на "КАЖИ"върви и петиция, призоваваща българските модни дизайнери и компании да се откажат от продажбата и употребата на кожи с косъм

По повод предстоящия Световен ден на животните на 4-ти октомври от сдружение „КАЖИ“ организират благотворително събитие.

То се провежда всяка година на първата събота след празника.

Събитието ще се проведе на 5-ти октомври от 10 до 13 ч. в Борисовата градина на София. Началото и краят е при езерото “Ариана” и маршрут 5 километра.

В бягането няма възрастови ограничения и е разрешено участието с домашни любимци, споделят още от организацията. Към момента очакват около 30 участника в първото издание на бягането. За победителите са подготвени и награди.

Чрез събитието организаторите от КАЖИ целят да информират за възможните решения на някои проблеми с хуманното отношение към животните, както и да ангажират повече хора за участие в активните кампании на организацията.

Втората важна цел на събитието е да събере средства, които да подпомогнат провеждането на основните кампании.

Основната кампания на КАЖИ, за която ще се събират средства тази година, е:

  • – кампанията за забрана на фермите за ценни кожи;
  • – популяризиране на негативното влияние от тях върху природата, хората и животните.

Наскоро депутати внесоха законопроект за забрана на фермите за кожи у нас. Предстои разглеждане и гласуване на забраната, която представлява и волята на над 51 хиляди български граждани, сложили подписите си под това искане.

В сайта на „КАЖИ“върви и петиция, призоваваща българските модни дизайнери и компании да се откажат от продажбата и употребата на кожи с косъм.

От КАЖИ вярват, че обединяването на спорта с борбата за защита на животните ще накара всички да се замислим, че ако искаме да постигнем истински успех за животните, трябва да превърнем собствените си усилия не в спринт, а в маратон.

 

 

За автора

Сродни публикации