Бисквитите за кърмачета съдържат канцерогенни вещества » Съвети в земеделието

юли 19, 2024

Бисквитите за кърмачета съдържат канцерогенни вещества

Акценти

  • Акриламидът е вещество, което консумирано над допустимата норма е силно канцерогенно

Проучване доказа, че много от храните, които консумираме съдържат силен канцероген

Все по-активни стават потребителите у нас. Осъзнатостта относно качеството на консумираните хранителни продукти расте много бързо. Новите тенденции и поведение на хранене показват, че все повече хора се стараят да полагат нужните усилия, за да запазят добро своето здраве.

Загрижеността относно добрите хранителните навици и избора на чисти, качествени и полезни продукти са видни и чрез дейностите на „Активни потребители“. Благодарение на тяхно проучване е установено, че повечето вафли са опасни за човешкото здраве. Това е така не само заради мазнините и захарите, но и заради наличието на канцерогенни вещества.

Изследвани са повече от 500 вафли, като в една трета от тях е открито наличието на акриламид. Това вещество, консумирано над допустимата норма, е силно канцерогенно.

Неприятното е, че именно този тип храни, които го съдържат, често влизат в менюто на децата по 3 години.

Установено е още, че в 13% от изследваните бебешки храни допустимите норми са надвишени. Една от често консумираните вредни храни сред малки и големи са картофените чипсове. Само в тях канцерогенът е показал отклонение от допустимите количества равно на 7,7%. При бисквитите за кърмачета и малки деца то е било 6,3%.

 

Сродни публикации