Бизнес интереси ли са провокирали спецакцията в БАБХ-Бургас » Съвети в земеделието

октомври 23, 2020

Бизнес интереси ли са провокирали спецакцията в БАБХ-Бургас

Акценти

  • Проведената акция е в резултат от подаден сигнал от собственик или собственици на заведения

Вчера, на 28 август 2019 г., в поделението на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в Бургас Специализираната прокуратура извърши акция. След нея бяха арестувани директорът на БАБХ – Бургас д-р Георги Митев, двама началници на дирекции и трима инспектори. Днес в предаването „Тази сутрин“ по bTV коментар по темата дадоха колегите на задържаните.

Проведената акция е в резултат от подаден сигнал от собственик или собственици на заведения. Те са били рекетирани, искана им е „такса спокойствие“. Очаква се днес да бъдат оповестени подробности относно задържаните и повдигнатите им обвинения.

Д-р Георги Митев е областен председател на СДС и общински съветник.

Според колегата му от общинския съвет –Станимир Апостолов, Митев е човек, за които законността и спазването на правилата са приоритет.

„Той не се поддава на изнудване и шантаж. Но областта, в която работи е много конфликтна. Има хора с големи апетити, свикнали да заобикалят законите. Предполагам, че от този кръг идва заплахата“, обясни Апостолов.

Той смята, че Митев е жертва на атака от страна на бизнесмени.

Заради нередности при умъртвяването на прасетата заради АЧС в Зидарово, Митев беше отстранен за кратко от поста си.

В тази връзка министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева обясни, че са установени много пропуски при унищожаването на животните.

Освен това тя похвали собствениците на заведенията, подали сигнал за корупция и рекет.

 

Сродни публикации