Беър Грилс плати близо 13 000 лв. » Съвети в земеделието

юни 21, 2024

Беър Грилс плати близо 13 000 лв.

Акценти

  • Предстои да му бъде издадено и наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“

Платени са само 2 от глобите за филма, заснет в Рила.

По време на снимките на филм в района на връх Мусала световноизвестният пътешествени Беър Грилс е нарушил режимите и нормите за поведение на Национален парк „Рила“. По тази причина му бяха съставени три акта и две наказателни постановления. Те са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашевото езеро и за улавяне и умъртвяване на жаби.

Грилс е платил глоба в размер на 12 800 лв.

Предстои да му бъде издадено и наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“. То ще бъде за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Съгласно нормативната уредба, санкциите за това са в размер от 1 000 до 10 000 лева.

Снимките за епизод от филма “Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018“ бяха направени през месец юни 2017 г. След излъчването му започнаха и проверките. В епизода ясно се вижда как Грилс плува в езеро в района на връх Мусала и яде жаби. Екипът му е бил придружен от служители на парка, но те твърдят, че излъчените нарушения са извършени без тяхно знание.

 

Сродни публикации