Акценти
- Друг признак за разпознаване на зрелите плодове е матовостта на кората и леко вдлъбнатия връх
В рамкитена 35-55 дни след масовия цъфтеж започва и беритбата на пъпешите. За по-ранните сортове това се случва през втората половина на месец юли. Прибирането на добивите от тях продължава през целия месец август, а на късните сортове – до септември.
Плодовете се берат ежедневно или три пъти седмично. За целта се избират ранните сутрешни часове още преди да се е вдигнала росата. Тогава плодовете още са студени, а дневните температури не са достигнали своя максимум. Това облекчава значитлено ръчното бране. Прибирането на реколтата може да се извършва и механизирано.
Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.