БАБХ организира безплатно обучение за работа с Модул „Лов“ » Съвети в земеделието

юни 24, 2024

БАБХ организира безплатно обучение за работа с Модул „Лов“

Акценти

  • Модул „Лов“ е електронна система за управление на вземането и анализирането на проби от диви свине за трихинелоза

Всички желаещи да участват трябва да потвърдят своето участие.

На 18 април 2019 г. в 10:00 ч. ще се проведе безплатно обучение за работа с Модул „Лов“. Мероприятието е организирано от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и ще се състои в Централно управление на Агенцията (бул. „Пенчо Славейков”  № 15a). В обучението могат да се включат представители на частните лаборатории,  изпитващи проби от диви свине за наличие на трихинела.

Модул „Лов“ е електронна система за управление на вземането и анализирането на проби от диви свине за трихинелоза. Тя е разработена по съвместна инициатива с ловните организации. Вече е в експлоатация и с нейна помощ се осигурява по-добро обслужване на ловците при изследванията и получаването на резултатите от изпитванията за трихинела по дивите свине.

Предвидено е всички лаборатории, които извършват това изпитване да използват Модул „Лов“. За целта ще е необходимо пробите да се приемат чрез баркод и да се въвеждат резултатите отново в системата.

От БАБХ напомнят, че всички желаещи да се включат в обучението следва да потвърдят присъствието си на електронен адрес: am_nikolova@bfsa.bg. Необходимо е  представителите на съответните лаборатории да изпратят своите данни не по късно от 15.04.2019 г.

 

Сродни публикации