БАБХ констатира два вида сирене с отклонения във физикохимичния състав » Съвети в земеделието

април 10, 2021

БАБХ констатира два вида сирене с отклонения във физикохимичния състав

Акценти

  • Резултатът не влияе на безопасността на продуктите

БАБХ констатира два вида сирене с отклонения във физикохимичния състав.

Пробите бяха взети при проверка в търговската мрежа в София през миналата седмица.

В две от пробите, предлагани като краве сирене, бяха установени много занижена масленост и високо водно съдържание. Лабораторно доказаните стойности в пробите не отговарят на заложените в технологичната документация за производство на продуктите. Резултатът не влияе на безопасността на продуктите.

Действията на контролния орган продължават.

Пробовземането беше извършено в присъствието на представители на Комисия за защита на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация „Активни потребители“. Бяха взети общо 8 проби от млечни продукти за изследване за наличие на немлечни мазнини и по физикохимични показатели. Очакват се резултатите на още 5 проби.

 

За автора

Сродни публикации