Апаши задигнаха тръби от ракетна площадка » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Апаши задигнаха тръби от ракетна площадка

Акценти

  • Апаши са откраднали 33 поцинковани тръби от новострояща се ракетна площадка

Тръбите за противоградова защита са били оставени безстопанствени.

Градушките през този и миналия месец нанесоха сериозни щети както на посевите в различни части на страната, така и на покъщнината на хората в засегнатите райони.

Два нови контролни пункта с  ракетни площадки бяха пуснати в експлоатация през последната десетдневка на този месец. Целта беше максимално бързо да се осигури противоградова защита на още по-голяма част от територията на страната.

Апаши са откраднали 33 поцинковани тръби от новострояща се ракетна площадка. Тя се намира в землището на симеоновградското село Дряново, съобщи БНР.

Служители от Регионалната дирекция за борба с градушките – Хасково са подали сигнал в полицията. Тръбите са били оставени безстопанствени и немонтирани.

На 23 май 2019 г. в Хасково беше открит нов команден пункт за противоградова защита. Тогава министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева коментира, че максимално бързо следва да заработят още нови ракетни площадки. Хасковският команден пункт и прилежащите му ракетни площадки ще осигурят защита за 1 100 000 дка обработваема земя в областта.

 

Сродни публикации