Когато биопродукта е произведен и преработен в България, тогава и цената му няма да се различава от конвенционалния. Това каза Албена Симеонова, биопроизводител. Тя обясни, че са високи цените на биопродуктите, които се внасят от Германия. ''Ние произвеждаме пшеница или чушки, изнасяме в Германия, там ги препработват, слага се добавената стойност и ги изпращат тук на едни цени, които включват цената на транспорта, цената на надницата на служителите в Германия и др.'', посочи Албена Симеонова. Тя коментира още, че в България цените реално са малко по-високи, тъй като в биологичните стопанства всичко се върши на ръка и добивите са доста по-ниски. ''По отношение на информацията, тя тепърва се предлага и си мисля, че тези информационни кампании, които ние правим и със съдействието на медиите, и на БАБ. Все повече хора внимават какво слагат на трапезата си и забелязвам, приятно впечатление прави, в магазините на нашите щандове забелязвам майки, младежи и интелигентни образовани хора'', добави Албена Сименонова.