Агнешкото месо в Пловдив достига до 16 лева за килограм » Съвети в земеделието

май 08, 2021

Агнешкото месо в Пловдив достига до 16 лева за килограм

Агнешкото месо в Пловдив достига до 16 лева за килограм, предава Радио “Фокус”. Такава е цената в повечето вериги в града под тепетата. Това прави агнешкото месо двойно по-скъпо от свинското, което се продава на цена от около 7 – 8 лева за килограм. Затова хората масово предпочитат свинското месо за Великден. Цената на живо агне е 4-5 лв. за килограм, но за съжаление животновъдите нямат право да го продават от фермите си. Те коментират, че биха се примирили с факта,че продават агнетата си на ниски цени, ако от това спечелят потребителите и имат възможност да ядат по-евтино месо. По думите им, отново печелят единствено прекупвачите, въпреки уверенията на управляващите, че тази година цените ще са по-ниски.

 

За автора

Сродни публикации