МЕТОДИ И СРЕДСТВА ПРОТИВ ГРИЗАЧИ » Съвети в земеделието

октомври 24, 2021

МЕТОДИ И СРЕДСТВА ПРОТИВ ГРИЗАЧИ

Публикувано в: Любопитно
 • Rummil
  Rummil на: 06.04.2020 в 0:10 #39496

  Има много неща, които се изписаха за най-добрите продукти против гризачи.
  Отровите за гризачи са бавно действащи гризача умира след консумация. Винаги поставяйте препаратите в дератизационни тунели или кутии за да нямат достъп не целеви обекти, като домашни любимци и хора. Винаги следете за това дали предварително заложената отрова изчезва бързо, това е ясен знак, че популацията на гризачи е висока зареждайте докато консумацията спре или отровата спре да изчезва това също е знак, че проблема е изчезнал.

  Капана улавя гризача моментално щом той попадне в него! Капаните са бърз и ефективен метод за справяне на проблема с гризачи, който обаче си има и специфика напр. Повечето капани могат да уловят по един гризач след, което трябва да го почистите и презаредите. Това може да се окаже проблем ако числеността на гризачи е по висока, тогава ще е необходимо залагането на повече от един капан за мишки или плъхове.

  Ултразвук: Уреда излъчва ултразвуков сигнал различен за всеки модел спрямо площта на покритие.

  Електромагнит: Разпространява се по съществуващата в обекта електрическа инсталация и е много ефективен при помещения с наличие на гризачи зад фасадни стени гипс картон и окачен таван. Там където ултразвуковият сигнал не може да проникне електромагнита работи успешно.

  Флаш лампа светкавица: Създава ярки премигващи светлини, като плаши гризачите зрително. Особено ефективен в тъмни помещения.Функцията се предлага в комбинация с ултразвук и електромагнит в един уред против гризачи.

   
 • Rummil
  Rummil на: 26.04.2020 в 1:41 #39908

  В продължение на темата, намерих много хубава статия по въпроса
  https://www.otrovi.com/blog/sredstva-i-metodi-za-borba-s-grizachi-mishki-i-plahove/
  Оказа се, че има супер много видове отрови за мишките, за мен беше интересно, може би на някой ще е полезно

   

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.