Борба с гризачи » Съвети в земеделието

май 30, 2024

Борба с гризачи

Публикувано в: Животни
 • Rummil
  Rummil на: 29.09.2020 в 22:50 #40841

  От година живея в къща. Наоколо са земеделски земи. Подозирам, че са се навъдили мишки в къщи. Вечерно време чувам дращене по стените. Предполагам, че мишките се движат по каналите на тухлите или между външната изолация и тухлите. Много е досадно. Искам да споделя личен опит в борбата срещу тези гризачи.
  Лично аз ползвах няколко вида добре познати и изпитани препарати под формата на паста. Паста срещу гризачи е малко саше направено от филтърна хартия, пълно с пата, която е смес от хранителни атрактанти, мазнини и активно вещество(отрова). Пастата или така нареченото саше е истинско лакомство за гризачите.Тя може да бъде използвана като за външна употреба така и за вътрешна. Повечето видове пасти запазват дота дълго своите привличащи свойства, което е плюс при борбата с гризачи, тъй като никога не знаете кога мишката или плъха ще посетят отровната точка. За сега всичко е наред, но искам да засиля ефекта по някакъв начин.
  Споделете мнение от първа ръка или достоверни източници за ефекта от електронните ждаджи. Знам, че са 2 вида – на електромагнитен принцип и на ултразвук. Не мога да си представя ефекта на ултразвука при положение, че има прегради, стени и реално мишките не са ми в стаята а в разни кухини. Електромагнитните пък ми се струва, че дейтват също ограничено. Окабеляването не е на всякъде по ввсички стени. Отделно на тавана няма кабели. Може би комбинация от двете е вариант при положение, че въпросните джаджи са ефективни.

 • Avatar
  soda на: 16.10.2020 в 10:03 #40856

  Аз използвам комбиниран уред с ултразвук и електромагнит вече над две години нямам никакъв проблем с гризачи.Този вид уреди работят безотказно моя съм го поръчал от този сайт виж ТУК!

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.